Κανονισμός

Κανονισμός

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΤΟΥ Α.Ο.ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017

Το Όραμά μας

Δημιουργία παικτών υψηλού επιπέδου που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Προώθηση παικτών στην Α’ Ομάδα, στις Προεθνικές ( Μικτές Αθηνών) και Εθνικές Ομάδες καθώς και στο Επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Διασκεδαστικό παιχνίδι, Ψυχαγωγία, Ήθος, Αρχές, Αξίες, Μαθητική Πρόοδος.

Η στρατηγική μας πηγάζει από :

Την Ιστορία του Συλλόγου

Την Διοίκηση

Τους Οικονομικούς φορείς της περιοχής

Τους Φιλάθλους

Το brand name του Συλλόγου

Η Φιλοσοφία μας:

Στηρίζεται σε  ένα  ρεαλιστικό τρόπο λειτουργίας που  αναφέρεται σε σύγχρονα ποδοσφαιρικά πρότυπα και σε ένα ενιαίο προπονητικό πρόγραμμα με την ίδιες βασικές αρχές και κανόνες που διέπουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ο στόχος της συγκεκριμένης φιλοσοφίας θα είναι προσανατολισμένος στην σύγχρονη εκμάθηση του αντικειμένου και την δημιουργία ολοκληρωμένης προσωπικότητας του αθλητών μας, με σκοπό την αποτελεσματική αξιοποίηση τους.

Ο Βασικός μας Στόχος

Η συστηματική πρότυπη εκπαίδευση του ποδοσφαίρου, θα έχει σαν βασικό στόχο την δημιουργία σκεπτόμενων αγωνιστικά παικτών με προσωπικότητα που να ανταποκρίνονται στις τεχνικοτακτικές, φυσικές, νοητικές και ψυχικές απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου οπωσδήποτε απαιτείται η ουσιαστική και σωστή συμμετοχή των γονέων, οι οποίοι θα πρέπει να ακολουθούν χωρίς παρέκκλιση τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας μας.

 

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Α. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

 1. Ο παρών κανονισμός ρυθμίζει θέματα που αφορούν τη λειτουργία και συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, προπονητών, γονέων, φιλάθλων και τις σχέσεις των ποδοσφαιριστών και των γονέων τους με τους προπονητές, τον Τεχνικό Διευθυντή, την  Διοίκηση του Συλλόγου  και εν γένει με τις αρχές της φιλοσοφίας της Ακαδημίας.
 2. Την ευθύνη λειτουργίας της Ακαδημίας έχει το Δ.Σ. του Συλλόγου τις αποφάσεις του οποίου εκτελεί η Επιτροπή της Ακαδημίας.
 3. Όλοι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τα μέλη του Δ.Σ, τον Τεχνικό Διευθυντή, τους προπονητές, τους συμπαίκτες τους και τους φιλάθλους.
 4. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, πρέπει να διέπονται από σταθερές ηθικές αρχές και να αντιτίθενται στα φαινόμενα της βίας, του χουλιγκανισμού, της επιθετικότητας και της άσχημης συμπεριφοράς.
 5. Εκτός από την αγωνιστική πρόοδο, σε τακτά χρονικά διαστήματα θα παρακολουθείται και η σχολική πρόοδο των ποδοσφαιριστών σε συνεργασία με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων.
 6. Οι προπονητές οφείλουν να είναι αφοσιωμένοι στο εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό τους έργο να τηρούν και να εφαρμόζουν πιστά το ετήσιο προπονητικό πρόγραμμα καθώς και τις διατάξεις του κανονισμού, όπως προβλέπονται στα παρακάτω άρθρα. Η οποιαδήποτε επαφή για διάφορα θέματα με γονείς ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν αδείας και συνεννόησης με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας.
 7. Οι γονείς οφείλουν να στηρίζουν την όλη προσπάθεια της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους, ακολουθώντας πιστά και αυστηρά τις αρχές που διέπει η νέα φιλοσοφία όπως αυτή αποτυπώνεται και στον παρών εσωτερικό κανονισμό.
 8. Η επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης θα γίνεται από τον υπεύθυνο επικοινωνίας και από το επίσημο Site του Συλλόγου, σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Β. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ (Στον Αγωνιστικό Τομέα)

 1. Να συμμετέχουν υποχρεωτικά σε όλες τις αγωνιστικές (προπονήσεις και αγώνες) και εξωαγωνιστικές δραστηριότητες της ομάδας.
 2. Να υπακούουν και να ανταποκρίνονται με διάθεση μόνο στις οδηγίες των υπευθύνων προπονητών κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και αγώνων.
 3. Να προσέρχονται στις προγραμματισμένες ή έκτακτες προπονήσεις 15΄πριν την καθορισθείσα ώρα.
 4. Η προσέλευση των παικτών στους αγώνες για τα τμήματα των Εφήβων, Παίδων και Παμπαίδων θα πρέπει να είναι 1 ώρα και 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. Στις μικρότερα ηλικιακά τμήματα θα καθορίζεται ανάλογα της περίπτωσης από τους προπονητές.
 5. Η εμφάνισή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις και στους αγώνες πρέπει να είναι η ενδεδειγμένη και ομοιόμορφη σύμφωνα με το αθλητικό υλικό της Ακαδημίας του Συλλόγου (ρούχα περιπάτου, εμφάνιση ομάδας, ποδοσφαιρικά παπούτσια, κάλτσες, επικαλαμίδες κλπ.).
 6. Να φροντίζουν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους όπου προπονούνται και αγωνίζονται και να προσέχουν το αθλητικό υλικό της ομάδας και τον προσωπικό τους ιματισμό. Σεβασμός στον υπεύθυνο υλικού και φροντιστή της ομάδας.
 7. Μετά το τέλος της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές σε συνεργασία με τον προπονητή τους συγκεντρώνουν και τακτοποιούν το προπονητικό υλικό που χρησιμοποίησαν.
 8. Άδεια για να μην προπονηθεί μπορεί να δώσει μόνο ο προπονητής και ο Τεχνικός Διευθυντής και εφόσον υπάρχει σοβαρός λόγος.
 9. Σε περίπτωση προγραμματισμένης απουσίας του από τις προπονήσεις ή τον αγώνα οφείλει να ενημερώσει την ομάδα και τον προπονητή του γραπτώς με υπογραφή του κηδεμόνα για τους λόγους της απουσίας του, ενώ σε έκτακτη απουσία του η ενημέρωση να γίνεται προφορικώς όσο το δυνατόν πιο έγκαιρα.
 10. Σε περίπτωση ασθένειας ή τραυματισμού να ενημερώνουν αμέσως τον προπονητή και τον γιατρό και στην συνέχεια να ακολουθούν τη θεραπεία και τις οδηγίες που θα υποδείξει ο γιατρός ή ο φυσιοθεραπευτής της Ακαδημίας.
 11. Η στάση και η συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και εξωαγωνιστικά πρέπει να είναι υποδειγματική. Να συμπεριφέρεται κόσμια σε Τεχνικό Διευθυντή, προπονητή, συμπαίκτες, διαιτητές, αντιπάλους και φιλάθλους.
 12. Απαγορεύεται η προπόνηση από προπονητές εκτός του Συλλόγου ή η συμμετοχή σε Camp εσωτερικού ή εξωτερικού. Για οποιαδήποτε επιπλέον αθλητική δραστηριότητα είναι υποχρεωμένοι οι ποδοσφαιριστές και οι γονείς να ενημερώσουν πρώτα τον προπονητή τους και στην συνέχεια τον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας.
 13. Οι μετακινήσεις των αγωνιστικών ομάδων εφήβων και παίδων, σε αγώνες εκτός έδρας εκτός της περιοχής του Χαϊδαρίου θα γίνεται υποχρεωτικά, ομαδικά με μεταφορικό μέσο του Συλλόγου.
 14. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να σέβονται την ιστορία του Συλλόγου και να ανταποκρίνονται με συνέπεια στην φιλοσοφία της Ακαδημίας.
 15. Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν αθλητική, κόσμια και ευγενική συμπεριφορά μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Απαγορεύονται ρητώς η άσχημη συμπεριφορά στους διαιτητές, αντιπάλους, φιλάθλους πριν, κατά τη διάρκεια των αγώνων καθώς και μετά το τέλος των αγώνων.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

 1. Αφοσίωση στις αρχές της αγωνιστικής φιλοσοφίας παιχνιδιού στις οποίες οι ποδοσφαιριστές εκπαιδεύονται.
 2. Απαιτείται η ανάδειξη του ατομικού τους ταλέντου, όμως στα πλαίσια της λειτουργίας και της φιλοσοφίας της Ακαδημίας.
 3. Θέλουμε να είμαστε νικητές, αλλά θα πρέπει να διδασκόμαστε και από την ήττα. Η τελική νίκη θα πρέπει να είναι η μελλοντική καταξίωση του ποδοσφαιριστή στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.
 4. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να διδάσκει με τις νίκες του, αλλά και να διδάσκεται από τις ήττες του.
 5. Σεβασμός στον υγιή συναγωνισμό (Άμιλλα και Fair Play συμπεριφορά)
 6. Σεβασμός στο συμπαίκτη και στον αντίπαλο.
 7. Σεβασμός και αποδοχή στις αποφάσεις των διαιτητών.
 8. Ο ποδοσφαιριστής οφείλει να έχει αγωνιστική πειθαρχία και να προσαρμόζει την συμπεριφορά του σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες του κάθε αγώνα.
 9. Οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να προστατέψουν την ομάδα από τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι αδικαιολόγητες κίτρινες και κόκκινες κάρτες, τα αβίαστα λάθη, τα άσκοπα φάουλ και εν γένει η οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ

 1. Σεβασμός στην προσωπικότητα του αθλητή και στην κουλτούρα του. Όμως η εξωτερική εμφάνιση θα πρέπει να είναι υποδειγματική χωρίς εξεζητημένα κουρέματα και οτιδήποτε άλλο που θα μειώνει την εικόνα της ακαδημίας.
 2. Απαγορεύονται τα τατουάζ.
 3. Απαγορεύονται τα σκουλαρίκια με αθλητική περιβολή και σε οποιαδήποτε εκδήλωση του συλλόγου.
 4. Σε αποστολές των ομάδων δεν επιτρέπονται καπέλα και σκούφοι που δεν έχουν το έμβλημα του συλλόγου ή της αθλητικής εταιρείας που ντύνει την ομάδα.
 5. Απαγορεύεται η χρήση αλκοολούχων ποτών η ροφημάτων που είναι επικίνδυνα για την υγεία των ποδοσφαιριστών ( RED BUL, χημικών Βιταμινών κ.α.)

ΚΙΝΗΤΑ SOCIAL- MEDIA

 1. Δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου των ποδοσφαιριστών κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους σε εκδηλώσεις του συλλόγου αγωνιστικού ( αγώνες, προπονήσεις) και εξωαγωνιστικού χαρακτήρα.
 2. Οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να κάνουν δημόσιες δηλώσεις με αντικείμενο την ομάδα με τις οποίες ασκούν κριτική ή κάνουν σχόλια για το έργο της Διοίκησης, του Τεχνικού Διευθυντή των προπονητών, των συμπαικτών καθώς και σχόλια που αφορούν τους διαιτητές των αγώνων τους. Έχουν βέβαια δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη και τα τυχόν παράπονά τους στους προπονητές ή στον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας..

Απαγορεύονται οι δημόσιες τοποθετήσεις από όλα τα μέλη της Ακαδημίας στο Facebook, Twitter, Email που θίγουν τον Σύλλογο, η κάποιο άλλο μέλος του Συλλόγου κλπ.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ

 1. Οποιαδήποτε αρνητική συμπεριφορά και προσβολή που προσβάλλει την ιστορία του συλλόγου, το αγωνιστικό φίλαθλο πνεύμα, Fairplay κλπ.Άρνηση χειραψίας σε συμπαίκτη και στον προπονητή, ή βγάζει την φανέλα για να την πετάξει, όταν αντικαθίσταταιΕξύβριση, χειροδικία, άσεμνη χειρονομία σε συμπαίκτη του, αντίπαλο, διαιτητή, φίλαθλο κλπ.
 2. Πειθαρχικό παράπτωμα σε αποστολή Προεθνικής Ομάδας ( Μικτής Αθηνών) Εθνικής ομάδας.
 3. Ρατσιστική συμπεριφορά.
 4. Αντιαθλητικές συμπεριφορές (κάπνισμα,bulling,βιαιοπραγία, βωμολοχία κ.α.)

Ποινικό αδίκημα (κλοπή κλπ.)

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ

 1. Οι ποινές που θα επιβάλλονται -ανάλογα με το παράπτωμα – από τον εκάστοτε προπονητή, Τεχνικό Διευθυντή και από την Διοίκηση της ομάδας στους ποδοσφαιριστές είναι οι εξής :
 2. Προφορική παρατήρηση
 3. Έγγραφη επίπληξη
 4. Διακοπή συμμετοχής στην προπόνηση
 5. Αποκλεισμός από μία ή περισσότερες προπονήσεις
 6. Αποκλεισμός από την αποστολή της ομάδος

Διαγραφή από τα μητρώα των ποδοσφαιριστών του Συλλόγου

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Στους εκπαιδευόμενους ποδοσφαιριστές προβλέπονται οι παρακάτω επιβραβεύσεις, οποίες θα δίνονται μετά από διαδικασία αξιολόγησης:

 1. ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
 2. ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ
 3. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 4. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
 5. ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
 6. ΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΘΝΙΚΕΣ ( ΜΙΚΤΕΣ ΑΘΗΝΩΝ) & ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
 7. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Γ. ΓΟΝΕΙΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 1. Οι γονείς έχουν υποχρέωση να συνεργάζονται με τους προπονητές και τη Διοίκηση της Ακαδημίας και ο ρόλος τους πρέπει να είναι συμβατός σύμφωνα με τον παρόντα εσωτερικό κανονισμό και την εν γένει φιλοσοφία του Συλλόγου.
 2. Οι γονείς σε προκαθορισμένες συγκεντρώσεις (σε ημερομηνίες που θα προκαθορίζονται στη διάρκεια του έτους) θα ενημερώνονται σε θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους και σε θέματα που αφορούν τη συμβολή τους στην καλύτερη λειτουργική οργάνωση της ακαδημίας στο πλαίσιο της φιλοσοφίας που όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε.
 3. Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την απόδοση, τη συμπεριφορά και την εξέλιξη του παιδιού τους μετά από επικοινωνία με την γραμματεία της ακαδημίας για να προκαθορισθεί συνάντηση με τον υπεύθυνο προπονητή κατόπιν σχετικής συναίνεσης του Τεχνικού Διευθυντή.
 4. Επίσης η οποιαδήποτε επαφή με τον προπονητή σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται μετά από επικοινωνία με την γραμματεία της ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού παρουσία και του Τεχνικού Διευθυντή.
 5. Σε περίπτωση προπόνησης εκτός του γηπέδου Χαϊδαρίου, θα παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης της προπόνησης από τους γονείς με την προϋπόθεση ότι δεν παρακωλύεται το έργο των προπονητών.
 6. Σε τουρνουά καλό είναι να αποφεύγεται η διαμονή στο ίδιο ξενοδοχείο με την ομάδα, εάν υπάρχει δυνατότητα. Εάν όχι, θα πρέπει η παρουσία να είναι διακριτική και η επαφή με τα παιδιά θα είναι σε προκαθορισμένο από τους προπονητές χρόνο και χώρο με βάση το πρόγραμμα των αγώνων.
 7. Κατά τη διάρκεια των αγώνων η συμπεριφορά των γονέων θα πρέπει να είναι κόσμια και να μην προκαλούν με αρνητικές κρίσεις και επικρίσεις, καθώς να μην δίνουν τεχνικές οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές και να μην παρεμβαίνουν στο έργο του εκάστοτε προπονητή.
 8. Οποιαδήποτε άσχημη συμπεριφορά που θα προσβάλει την ιστορία του Συλλόγου αλλά και τις αρχές της φιλοσοφίας της ακαδημίας θα λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.
 9. Θα πρέπει να σεβόμαστε τις βασικές αρχές της φιλοσοφία μας «Άμιλλα, Εκπαίδευση, Κουλτούρα» που θέλουμε να δώσουμε στην ακαδημία του Α.Ο.ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ με στόχο να γίνουμε μία πρότυπη και πολύ ανταγωνιστική ακαδημία ποδοσφαίρου.
 10. Απαγορεύονται οι επαφές με άλλες ομάδες ή μάνατζερ χωρίς την επίσημη ενημέρωση και έγκριση από την διοίκηση του Α.Ο. Χαϊδαρίου. Σε περίπτωση επίσημης πρότασης από άλλη ομάδα οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνούν με τους υπευθύνους του Συλλόγου .
 11. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή των εκπαιδευόμενων παικτών σε διάφορα Camp ή σε διάφορα δοκιμαστικά στο εσωτερικό ή εξωτερικό άλλων ομάδων χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή και έγκριση του Συλλόγου.
 12. Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε συμμετοχή σε personal-training με γυμναστή – προπονητή εκτός της ακαδημίας χωρίς την προηγούμενη ενημέρωσή και έγκριση του Συλλόγου.
 13. Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε επίσκεψη σε ιατρούς ή φυσιοθεραπευτές που δεν συνεργάζεται με τον Σύλλογο (εκτός ειδικών περιπτώσεων που θα πρέπει όμως άμεσα να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας).
 14. Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν τον κύκλο σεμιναρίων( Διατροφής, Ψυχολογίας, Συμπεριφοράς, κ.α) που θα διοργανώσει ο Σύλλογος σε τακτά χρονικά διαστήματα. Διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η παρουσία των ποδοσφαιριστών στις εκδηλώσεις της Ακαδημίας.
 15. Οι γονείς οφείλουν να στηρίξουν την όλη προσπάθεια και να συμβάλλουν με την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους, στην ομαλή λειτουργία της Ακαδημίας προς όφελος των παιδιών τους και του Συλλόγου.

16.Επιβάλλεται οι γονείς να ανταποκρίνονται με συνέπεια στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Ακαδημίας.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ

 1. Η παρουσία γονέων και κηδεμόνων στους χώρους προπόνησης και αγώνων δεν πρέπει να δημιουργεί παρενέργειες στο έργο των παικτών και των προπονητών. Εάν συμβεί αυτό αποβάλλονται από τον περιβάλλοντα χώρο.
 2. Στους γονείς που παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και δημιουργούν πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, καθώς σε περίπτωση αγενούς συμπεριφοράς του κηδεμόνα προς τον προπονητή ή τη Διοίκηση εφαρμόζονται ανάλογες κυρώσεις μετά από απόφαση της Διοίκησης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Θα καθιερωθούν προγραμματισμένες συναντήσεις για τους γονείς των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, όπου θα ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους και για διάφορα τρέχοντα θέματα που τους αφορούν. Η ενημέρωση θα γίνεται από τους Προπονητές και  τον Τεχνικό διευθυντή σε συνεργασία με την επιτροπή της Ακαδημίας, κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης που θα γίνεται μέσω της γραμματείας.

Δ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 1. Οι προπονητές της Ακαδημίας πρέπει να ακολουθούν πιστά το πρόγραμμα εκπαίδευσης που έχει προκαθορισθεί.
 2. Θα πρέπει να δίνουν τον καλύτερο εαυτό στην λεπτομερή εκπαίδευση των παικτών δίνοντας μεγάλη έμφαση και στον παιδαγωγικό τους ρόλο. Πρέπει να καταλάβουν ότι ασχολούνται με παιδιά, τα οποία συνεχώς εκπαιδεύονται και εξελίσσονται και ότι «τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες».
 3. Οι προπονητές οφείλουν να σέβονται την προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών, χωρίς όμως αυτό να αποβαίνει εις βάρος της πειθαρχίας του τμήματος.
 4. Οι προπονητές πρέπει να είναι το υπόδειγμα για όλους και θα πρέπει να εμπνέουν σεβασμό.
 5. Να διακατέχονται από πνεύμα συνεργασίας και σεβασμού με τους συναδέλφους τους και να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε βοήθεια χρειασθεί.
 6. Οι προπονητές οφείλουν να βρίσκονται στον χώρο προπόνησης 30’ λεπτά πριν την προκαθορισμένη ώρα για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της προπόνησης και για επίλυση τυχόν θεμάτων που μπορεί να προκύψουν.
 7. Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν και να καταγράφουν από πριν την προπόνησή τους και να την καταθέτουν προς ανάλυση, επεξήγηση και τυχόν επεξεργασία από τον Τεχνικό Διευθυντή. Στο τέλος της προπόνησης θα γίνεται η τελική ποιοτική αξιολόγηση της προπόνησης με πιθανές προτάσεις για βελτίωση ατομική ή ομαδική των παικτών.
 8. Το ίδιο θα γίνεται και για τον αγώνα. Θα υπάρξει ενιαίο πρόγραμμα καταγραφής και ανάλυσης όλων των δεδομένων για την απόδοση των παικτών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
 9. Σε τακτά χρονικά διαστήματα οφείλουν να δίνουν τις αξιολογήσεις και προτάσεις για την ποιοτική βελτίωση των ποδοσφαιριστών στον Τεχνικό Διευθυντή.
 10. Οι προπονητές οφείλουν την ώρα της προπόνησης να ασχολούνται μόνο με αυτήν και με τίποτε άλλο.
 11. Είναι υποχρεωμένοι να απενεργοποιούν το κινητό τους σε ώρες προπόνησης ή αγώνων.
 12. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι σε κάθε καθορισμένη προπόνηση, αγώνα ή αποστολή να είναι ενδεδυμένοι με τον ιματισμό του συλλόγου που έχει καθορισθεί.
 13. Επίσης η εμφάνιση των προπονητών και η συμπεριφορά τους σε προπονήσεις, αγώνες, τουρνουά και εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ανάλογη της φιλοσοφίας της Ακαδημίας με στόχο την όσο δυνατή καλύτερη εικόνα προς τα έξω και να εισπράττουν μόνο θετικά σχόλια.
 14. Θέματα που αφορούν το τμήμα και συζητιούνται μέσα σ’ αυτό, θα πρέπει να μη διαδίδονται εκτός της ομάδος.
 15. Η οποιαδήποτε επαφή του προπονητή με τον γονέα σε περίπτωση σοβαρότερου θέματος που τυχόν χρήζει κάποια επίλυση θα γίνεται μετά από επικοινωνία με την γραμματεία της ακαδημίας σε προκαθορισμένο ραντεβού παρουσία και του Τεχνικού Διευθυντή.
 16. Η οποιαδήποτε επικοινωνία για διάφορα θέματα με γονείς, δημοσιογράφους ή άλλους φορείς θα είναι επιτρεπτή μόνο κατόπιν αδείας και συνεννόησης με τους υπευθύνους της ομάδας και πάντα διακριτική προς όφελος της φιλοσοφίας και των αρχών της Ακαδημίας.
 17. Οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στα καθορισμένα εβδομαδιαία και μηνιαία τεχνικά meetings υπό την καθοδήγηση του Τεχνικού Διευθυντή της Ακαδημίας.
 18. Η οποιαδήποτε μετακίνηση ποδοσφαιριστή από το ένα τμήμα στο άλλο η στην Α΄ ομάδα του συλλόγου, θα γίνεται με εισήγηση των προπονητών και την έγκριση του Τεχνικού Διευθυντή.

19.Οι προπονητές οφείλουν να συμπεριφέρονται με τον δέοντα σεβασμό και ευγένεια στους γονείς ακόμα και σε αρνητική συμπεριφορά του γονέα.

ΓΙΑΤΡΟΣ – ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

 1. Ο Γιατρός της Ακαδημίας πρέπει να παρευρίσκονται πριν από την προκαθορισμένη ώρα στις προπονήσεις για να λύνονται θέματα που αφορούν το πρόγραμμα προπόνησης σχετικά με την υγεία των ποδοσφαιριστών.
 2. Στο τέλος κάθε προπόνησης θα συμπληρώνεται αναλυτικό Ιατρικό Δελτίο που θα καταγράφονται τυχόν τραυματισμοί η διάφορα άλλα περιστατικά υγείας των παικτών.
 3. Θα καταγράφονται αναλυτικά τυχόν παρατηρήσεις που έχουν σχέση με την θεραπεία και την πρόληψη των τραυματισμών και να επιβλέπουν αν υλοποιείται το πρόγραμμα αποκατάστασης που καταρτίζεται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
 4. Η οποιαδήποτε χορήγηση φαρμάκων, θα πρέπει να καταγράφεται αναλυτικά (πότε χορηγήθηκαν, γιατί χορηγήθηκαν, χρόνος θεραπείας, αποτέλεσμα κλπ.)
 5. Στο τέλος κάθε προπόνησης θα γίνεται συζήτηση με τους εκάστοτε προπονητές για τυχόν παρατηρήσεις και ενέργειες που πρέπει να ακολουθούν
 6. Η ενημέρωση των παικτών για θέματα που αφορούν την υγεία τους θα είναι προσεκτική και με διακριτικό τρόπο και σε κάποιες δύσκολες περιπτώσεις θα πρέπει να γίνεται μετά από συζήτηση με τον Γιατρό και τον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας.
 7. Ο Φυσιοθεραπευτής θα κατά την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο θα πρέπει να φοράει αθλητική ενδυμασία με τα διακριτικά του Συλλόγου.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Ο Τεχνικός Διευθυντής σε συνεργασία με τους προπονητές θα ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα την Επιτροπή και την Διοίκηση του Συλλόγου, σχετικά με την δραστηριότητα της Ακαδημίας  ή για θέματα μελλοντικού σχεδιασμού.

 

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής                                                                          Το Δ.Σ. του
………………………………….                                                                   Α.Ο.ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

Subscribe Our Monthly Newsletter